Sierbestratingen en metselwerk
Verharding in de tuin

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de verharding in de tuin. Door het grote aanbod van materialen en kwaliteit, is de keuze groter maar niet gemakkelijker geworden. Met onze ervaring helpen wij u graag een verharding uit te zoeken. Van natuursteentegels tot split (gebroken grind) en van gebakken klinkers tot betonproducten. Als basis van een goede bestrating is natuurlijk een goede ondergrond nodig. Een zandbed of een puinsteen onderlaag zijn nodig om een duurzaam kwalitatief eindproduct te leveren. Voor het beste resultaat gebruiken wij altijd een trilplaat, vakkundig knip- en zaagwerk en wij strooien het straatwerk altijd met brekers zand af.

Half open verharding zoals split en grind leggen wij zo nodig op een ondergrond van Nidaplast platen (open  honingraat structuur platen) Het voordeel is dat er gemakkelijk overheen kan worden gereden met  bijvoorbeeld de fiets zonder dat je er in wegzakt of sporen maakt.

Gemetseld of gelijmde muurtjes worden ook steeds meer een onderdeel van de tuin. Handig om als bankje te gebruiken, maar het kan ook functioneel en sierlijk dienen om hoogtes mee op te vangen. Het lijmen van stenen is zeer stevig en het is snel in het gebruik, maar heeft het nadeel dat er geen voeg zichtbaar is. Metselen is daarentegen sierlijker, kostbaarder, maar ook gevoeliger voor vorst.