Schuttingen, vlonders en pergola's
Zo creëren wij privacy en sfeer met hout

Schuttingen zijn uitermate geschikt om snel privacy te creëren. De diversiteit in schuttingen is groot en smaak speelt een grote rol in de keuze. Kwaliteit en duurzaamheid zijn minstens even belangrijk. Wij helpen u graag bij de keuze en de vakkundige aanleg. Zo kan een schutting dienen om onaantrekkelijke dingen, zoals containers aan het oog te onttrekken, als windvanger of geluiddemper.

Kant en klaar hagen van hedera zijn ideaal om snel privacy te creëren en toch een natuurlijke sfeer behouden. Hedera hagen zijn een perfecte achtergrond voor witte bloemen. Hydrangea 'Strong Annabelle' bijvoorbeeld zullen heel mooi uitkomen voor een Hedera kant en klaar haag. 

Vlonders voegen een bepaalde natuurlijke sfeer aan uw tuin toe. Wij kunnen desgewenst een vlonder in uw tuinontwerp inpassen en kwalitatief aanleggen. Natuurlijk zijn er verschillende soorten vlonderplanken, maar uiteindelijk is hout gladder dan stenen. Het is dan ook verstandig om op plaatsen waar u iedere dag komt geen vlonders te plaatsen, maar voor een andere verharding te kiezen. Vlonders kunnen van hardhout of geïmpregneerd hout worden gemaakt. De funderingspalen moeten wel van hardhout gemaakt zijn, omdat geïmpregneerd hout eerder door het grondwater zal wegrotten.

Pergola's kunnen om verschillende redenen geplaatst worden. Natuurlijk wordt een pergola geplaatst voor de sier, maar kan evengoed functioneel gebruikt worden als schaduwmaker of als speeltoestel. Een pergola kan ook diepte en perspectief aan uw tuin geven.

De materiaalkeuze is zeer divers, maar terug te brengen tot twee soorten. Hardhout en geïmpregneerd hout zijn de meest gebruikte materialen. Wij leveren bij voorkeur hardhout met het FSC keurmerk, wat staat voor duurzaam bosbeheer. Hardhout heeft als voordeel dat het een langere levensduur heeft ten opzichte van geïmpregneerd hout.

Jalouzie schelm 180x90